Leírás
A Böllér Sonkapác só (nitrites) az ipari húsfeldolgozásban nélkülözhetetlen, tisztán nitrites pác só, amelyet a húsok és húskészítmények jellegzetes pirosas színének megőrzésére fejlesztettünk ki.
Kifejezetten azoknak a bölléreknek és húsipari szakembereknek készült, akik hosszú ideje hiányolták a megbízható, 1 kg-os kiszerelésű, minőségi nitrites pác sót.
Fontos tudnivalók:
-
Ez a termék ipari felhasználásra készült, önmagában nem alkalmas húsok pácolására.
-
Használata kizárólag hagyományos konyhasóval keverve ajánlott, a csomagoláson található utasítás szerint.
-
Gyermekektől elzárva tartandó!
Felhasználási javaslat:
-
Keverj össze 1000 g Sonkapác sót és 1000 g étkezési sót.
-
A keverék felével dörzsöld be a kb. 10–12 kg kicsontozott, előformázott, bőrös vagy bőr nélküli sertéshús darabokat.
-
Hagyjuk állni 8–10 °C-on.
-
3 nap múlva oldd fel a sókeverék másik felét 10 liter ivóvízben, majd öntsd rá a húsra.
-
A pácolást a hús méretétől függően 6–12 napig folytasd, naponta forgatva vagy locsolva a húst, amennyiben a páclé nem lepi el a húst.
-
A pácolás végén a húst mosd le, csepegtesd le, majd füstöld.
Összetevők:
étkezési só, csomósodást gátló anyag (E535), nátrium-nitrit (E250)
FONTOS! Ez egy ipari felhasználásra szánt termék. Önmagában nem alkalmas a húsok pácolására! Felhasználása kizárólag hagyományos konyhasóval keverten, a csomagolóanyagon található utasítás szerint történhet. Gyermekektől elzártan tartandó!
A kép illusztráció, a termék csomagolása változhat.
Allergénmentes üzemben csomagolt termék.
Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára. Szav.idő. 2025.11.25.