A weboldal viselkedésalapú reklám cookie-kat használ, az adatkezelésre az Adatkezelési tájékoztatóban leírtaknak megfelelően kerül sor. A MINDET ELFOGADOM gomb megnyomásával a szükséges és marketing cookie-kat is elfogadja. A Beállítások módosításával módosíthatja a cookie beállításokat, ahol bejelölheti a marketing cookie-k nem elfogadását is. A marketing cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelő reklámokat és termékeket jelenítsük meg a webáruházban. A beállításokat a későbbiekben is bármikor módosíthatja a bal alsó sarokban található fogaskerékre kattintva.
Böllér suli blog
Őszi ételek és disznótoros fűszerek párosítása: hogyan hozd ki a legtöbbet az ízekből?
A gasztronómia tipikusan az a terület, ahol a lehetőségek tárháza szinte végtelen és bátran kísérletezhetünk, hogy ízletes fogásokat alkossunk. Ez abban az esetben is így van, ha az őszi ételek és disznótoros fűszerek párosítása kapcsán merül fel az az igényünk, hogy kicsit többet is kihozzunk az ízekből.
Böllér tippek kezdőknek: hogyan készüljünk fel az első disznóvágásra?
A disznóvágás évszázados hagyomány Magyarországon, ami egy fontos közösségi esemény is, különösen a falvakban, kisebb városokban. Ha még kezdők vagyunk, akkor felmerülhet a kérdés, hogy hogyan készüljünk fel az első disznóvágásunkra?
Sertés vékonybél: hogyan válasszunk?
A sózott sertés vékonybél, ahogy a neve is mutatja, az állat természetes bele, amelybe jellegzetesen a hurka és a sütni, valamint a füstölni való kolbász kerül betöltésre. Ma már sokféle késztermékhez használnak különféle műbeleket, amelyek nem fogyaszthatók, de ezeknél a termékeknél rendszerint ragaszkodnak a hagyományos eljáráshoz.
Kis kolbásztudakozó
Kolbász nincsen paprika nélkül, tartja a magyar, és valóban, a hazai szárazkolbász-kínálatot a fűszerpaprikával gazdagon ízesített, fokhagymás vagy füstölt, esetleg lángolt - de semmiképpen sem a levegőn szárított - kolbásztípusok uralják.
Milyen húst kérjek a hentestől?
Az előző részből kiderült, hogy melyik tájegységeken, melyik fűszerezés az elterjedt és, hogy mi a jó kolbász titka. Arról azonban nem esett szó, hogy milyen húsból is készüljön a kolbász ahhoz, hogy a legfinomabb eredményt kapjuk.
Így készüljön az idei disznóvágás szezonra
Közeleg András napja, a disznóvágás szezonjának hagyományos kezdete. Ez az időszak nemcsak a magyar gasztrokultúra része, de egy közösségi élmény is. Ön is alig várja már, hogy belevethesse magát az ezzel járó előkészületekbe? Ráhangoló cikkünkben összeszedtük mire érdemes előre gondolni, hogy minden rendben menjen, amikor elkezdjük a munkát a disznótor napjának csípős, hideg hajnalán.
3+1 kolbász TIPP a legfinomabb eredményért
A házi kolbász pofon egyszerű termék nem kell hozzá csak, hús, zsiradék, piros paprika, csípős piros paprika, fokhagyma, só, kömény, meg persze sertés- vagy marhabél, amibe beletöltjük. Hangzik a nagy igazság... Csak ennyi, gondolhatnánk? Egyébként tényleg nem bonyolult otthon, magunknak tölteni, de a tökéletes eredmény érdekében jobb ha a következő pár tippet megfogadjuk. Ezek segítségével ugyanis, jobb ízű- jól eltartható végterméket kapunk.
De vegyük is őket sorra.
Disznótoros különlegességek: ritkábban ismert receptek és fűszerkeverékek az őszi időszakra
Azok, akik kedvelik a disznótoros különlegességeket, az ősz-tél a sertésből készült ínycsiklandó fogások időszaka. Ilyenkor ugyanis sokan vágnak disznót országszerte a falvakban, kisebb városokban, ez a tevékenység pedig egyértelműen összefonódik a finom ízekkel, ünnepi lakomákkal.
Milyen húskészítmények töltéséhez használható a marhabél?
A marhabél, mind a vékony, mind a vastag, más természetes állati belekhez hasonlóan az egyik legkiválóbb választás a különféle hurka-kolbászok, szalámik töltéséhez.
A magyar gasztronómia számos húskészítmény készítéséhez használja nemcsak a különféle húsokat és a belsőségeket, hanem ezek összeállítására a sertés, a marha, a juh vékony- és vastagbelét, gyomrát, culáréját, hólyagját vagy vakbelét. A mindenki által szeretett kolbászok is természetes bélbe töltve az igaziak.
Bejegyzésünkben a gyakran használt marhabélről, annak felhasználásáról lesz szó.
Hogyan aprítsam a húst a kolbászhoz?
A kolbászhoz felhasználni kívánt húst és szalonnát mindössze akkorára kell feldarabolnunk, egy megfelelően éles késsel, hogy az a húsdaráló öblös nyílásán átférjen.