A weboldal viselkedésalapú reklám cookie-kat használ, az adatkezelésre az Adatkezelési tájékoztatóban leírtaknak megfelelően kerül sor. A MINDET ELFOGADOM gomb megnyomásával a szükséges és marketing cookie-kat is elfogadja. A Beállítások módosításával módosíthatja a cookie beállításokat, ahol bejelölheti a marketing cookie-k nem elfogadását is. A marketing cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelő reklámokat és termékeket jelenítsük meg a webáruházban. A beállításokat a későbbiekben is bármikor módosíthatja a bal alsó sarokban található fogaskerékre kattintva.
 

 

Böllér suli

Február végén készül a Húsvéti sonka

A Húsvét a második legnagyobb ünnepünk, és talán nem túlzás azt állítani, hogy nincs olyan család, ahol ne kerülne ilyenkor sonka az asztalra. A “Hús-vét”, ahogy a neve is jelzi, a hosszú böjt utáni első olyan alkalom volt, amikor az emberek húst vettek magukhoz.

Február a téliszalámi hónapja

A februárról legtöbbünknek a szerelmesek napja jut eszébe, kevesen tudják, hogy más ünnepelni való is van ilyenkor, hiszen hagyományosan ilyenkor készült az igazi téliszalámi. Vagyis a február a téliszalámi születésnapja is egyben

A tökéletes húsvéti sonka titka recepttel

Íme nagyanyáink titka: így lesz isteni és omlós a húsvéti sonka!

A húsvéti sonka elkészítése: bemész a boltba, lekapsz egy húsdarabot a polcról, áztatod, főzöd, majd tálalod. Ennyire egyszerű lenne?

3+1 kolbász TIPP a legfinomabb eredményért

A házi kolbász pofon egyszerű termék nem kell hozzá csak, hús, zsiradék, piros paprika, csípős piros paprika, fokhagyma, só, kömény, meg persze sertés- vagy marhabél, amibe beletöltjük. Hangzik a nagy igazság... Csak ennyi, gondolhatnánk? Egyébként tényleg nem bonyolult otthon, magunknak tölteni, de a tökéletes eredmény érdekében jobb ha a következő pár tippet megfogadjuk. Ezek segítségével ugyanis, jobb ízű- jól eltartható végterméket kapunk.

De vegyük is őket sorra.

Csípős időben készül a csípős kolbász

Az idő egyre hűvösebb, ami a húsimádók számára nem jelenthet mást, mint hogy közeleg a disznóvágás szezon. Össze sem hasonlítható az otthon készített hurka, kolbász, disznósajt, májas íze a boltiéval. Sok család és baráti társaság a hideg idő beköszöntével már alig várja a disznótort.

Disznótoros fűszer kisokos

Ahogy közeledünk a disznóvágás szezonhoz, úgy fokozódik az izgalom, és a nagy sürgés-forgás. Legújabb cikkünkben is a disznóvágás körüli munkákban nyújtunk segítséget, mégpedig egy fűszer kisokossal, már kipróbált, és jól bevált receptekkel!

Eicker kések egy hentes szemével

Mit mond az Eicker késekről egy Németországot (is) megjárt hentes?

Sok éves szakmai tapasztaltunkra támaszkodva tudjuk, hogy az egyedi, sorszámozott nyomon követhető azonosítóval ellátott kések az igazi profiknak készültek. Kétféle markolattípus, ami minden igényt és ízlést kielégít. 6 különböző színű markolattal kapható. Az EICKER kések optimális edzése és élezése és a kézre álló markolat kialakítása által valóban lehetővé teszi a szinte fáradságmentes munkát. Egy konyhából sem hiányozhat egy jó Eicker!

Hogyan aprítsam a húst a kolbászhoz?

A kolbászhoz felhasználni kívánt húst és szalonnát mindössze akkorára kell feldarabolnunk, egy megfelelően éles késsel, hogy az a húsdaráló öblös nyílásán átférjen.

Kis kolbásztudakozó

Kolbász nincsen paprika nélkül, tartja a magyar, és valóban, a hazai szárazkolbász-kínálatot a fűszerpaprikával gazdagon ízesített, fokhagymás vagy füstölt, esetleg lángolt - de semmiképpen sem a levegőn szárított - kolbásztípusok uralják.

Milyen húst kérjek a hentestől?

Az előző részből kiderült, hogy melyik tájegységeken, melyik fűszerezés az elterjedt és, hogy mi a jó kolbász titka. Arról azonban nem esett szó, hogy milyen húsból is készüljön a kolbász ahhoz, hogy a legfinomabb eredményt kapjuk.
Az oldal tetejére