Böllér suli blog

Hogyan lehetünk nyáron a grillek böllére?

Lassan, de biztosan megérkezik a nyár. Ha pedig itt a nyár, akkor itt a grill partik időszaka is, hiszen nem nyár a nyár ropogós grillcsirke, hal vagy finom grillezett zöldségek nélkül. Egy jó böllér azonban tudja, hogy ennek sem szabad vagy lehet csak úgy ukk-mukk-fukk módra nekiállni.

Fűszerek élettani hatásai

A jó háziasszony és a gyakorlott hurka-kolbásztöltő tudja, hogy a húsétel lelke a jó fűszerezésben rejtezik.Ha nem találjuk el az ízesítést, azzal bizony jó eséllyel tönkretesszük a nagy gonddal elkészített, várva várt hurkát, kolbászt, szalámit vagy májast. ...

Egy kés, ami örök

Az EICKER a solingeni kések családjába tartozik, népszerűségét, időtállóságát és kiváló minőségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a márka idén ünnepli  90. születésnapját.

Tippek vadászoknak vadászoktól

A Vadász egyik leghasznosabb eszköze a vadászkése, amely semmiképpen nem hiányozhat az eszköztárából. A megfelelő vadászkés kiválasztásához megannyi szempontot kell figyelembe venni. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a leghasznosabb tippeket, melyeket tapasztalt vadászok osztottak meg velünk a jó vadászkés kiválasztásának titkairól.

Mit keres az ipari kés a konyhában?

Nincs annál bosszantóbb mint, amikor egy életlen rossz késsel az ember megpróbál vágni, csontozni, szeletelni, de sehogy nem akar összejönni. A Vadász egyik leghasznosabb eszköze a vadászkése, amely semmiképpen nem hiányozhat az eszköztárából. A megfelelő vadászkés kiválasztásához megannyi szempontot kell figyelembe venni. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a leghasznosabb tippeket, melyeket tapasztalt vadászok osztottak meg velünk a jó vadászkés kiválasztásának titkairól.

Válassz nálunk kiegészítőket

A kiváló húsok és alapanyagok mellett a megfelelő felszerelésre, kiegészítőkre is szükséged van, hiszen ahhoz, hogy a hús minősége megmaradjon a legkiválóbb késekkel és bárdokkal kell nekiállni a feldolgozásához, nem igaz?

Természetes bél

Mitől is kolbász a kolbász? És mi a közös a hurkában, a kolbászban, a szalámiban? Mitől válik azzá, amit így nevezünk?

Mesterséges belek

A gyakorlott hurka-kolbásztöltők körében a bél kifejezés már rég túlnőtt az eredeti jelentésén. Ma már nemcsak a természetes beleket értjük alatta, hanem minden, olyan úgynevezett burkolóanyagot, amibe az aprított vagy pépes alapanyagot betöltve töltelékárut készíthetünk. ...

Eicker kések egy hentes szemével

Mit mond az Eicker késekről egy Németországot (is) megjárt hentes?

Sok éves szakmai tapasztaltunkra támaszkodva tudjuk, hogy az egyedi, sorszámozott nyomon követhető azonosítóval ellátott kések az igazi profiknak készültek. Kétféle markolattípus, ami minden igényt és ízlést kielégít. 6 különböző színű markolattal kapható. Az EICKER kések optimális edzése és élezése és a kézre álló markolat kialakítása által valóban lehetővé teszi a szinte fáradságmentes munkát. Egy konyhából sem hiányozhat egy jó Eicker!

Kis kolbásztudakozó

Kolbász nincsen paprika nélkül, tartja a magyar, és valóban, a hazai szárazkolbász-kínálatot a fűszerpaprikával gazdagon ízesített, fokhagymás vagy füstölt, esetleg lángolt - de semmiképpen sem a levegőn szárított - kolbásztípusok uralják.