Allergén információ

Allergénmentes üzemünkről:

A vevői elvárásoknak megfelelően az élelmiszeripar egyre nagyobb hangsúlyt fektet az allergénmentes termékek gyártására, hiszen a fogyasztók egyre nagyobb részét érinti az allergénekkel szembeni érzékenység. Cégcsoportunk a technológiai, technikai fejlesztések és beruházások során a folyamatosan változó piaci igények kielégítésére törekszik.  

A Böllér Cégcsoportnál megvalósult beruházás által egy allergénmentes üzem került kialakításra pápai telephelyünkön. Ezáltal olyan partnereket is ki tudunk szolgálni, akik vevőkörében ételallergiával vagy -intoleranciával küzdő személyek szerepelnek.

Partnereink rendeléseit az allergénmentes üzemben készült termékekre 2024. március 1-től fogadjuk. A termékeket a készletek függvényében szállítjuk ki. Az allergénmentes termékek listáját folyamatosan bővítjük, melyről az “Allergénmentes” menüpontban tájékozódhatnak.

A 14 fő allergiát vagy intoleranciát okozó anyagok és termékek:

1.     Glutént tartalmazó gabonafélék

2.     Rákfélék

3.     Tojás

4.     Hal

5.     Földimogyoró

6.     Szójabab

7.     Tej

8.     Diófélék, azaz mandula

9.     Zeller

10.  Mustár

11.  Szezámmag

12.  Kén-dioxid

13.  Csillagfürt

14.  Puhatestűek