Allergénmentes üzemünkről:
A vevői elvárásoknak megfelelően az élelmiszeripar egyre nagyobb hangsúlyt fektet az allergénmentes termékek gyártására, hiszen a fogyasztók egyre nagyobb részét érinti az allergénekkel szembeni érzékenység. Cégcsoportunk a technológiai, technikai fejlesztések és beruházások során a folyamatosan változó piaci igények kielégítésére törekszik.
A Böllér Cégcsoportnál megvalósult beruházás által egy allergénmentes üzem került kialakításra pápai telephelyünkön. Ezáltal olyan partnereket is ki tudunk szolgálni, akik vevőkörében ételallergiával vagy -intoleranciával küzdő személyek szerepelnek.
Partnereink rendeléseit az allergénmentes üzemben készült termékekre 2024. március 1-től fogadjuk. A termékeket a készletek függvényében szállítjuk ki. Az allergénmentes termékek listáját folyamatosan bővítjük, melyről az “Allergénmentes” menüpontban tájékozódhatnak.
A 14 fő allergiát vagy intoleranciát okozó anyagok és termékek:
1. Glutént tartalmazó gabonafélék
2. Rákfélék
3. Tojás
4. Hal
5. Földimogyoró
6. Szójabab
7. Tej
8. Diófélék, azaz mandula
9. Zeller
10. Mustár
11. Szezámmag
12. Kén-dioxid
13. Csillagfürt
14. Puhatestűek