Leírás
A tasak tartalma 10 kg nyers hús pácolására elegendő.
Felhasználási javaslat: a pácfűszer felét 1 kg konyhasóval jól összekeverjük, majd a fűszeres sót a húsra erősen rádörzsöljük. A pácfűszer másik felét 3 nap után 2 liter vízben feloldjuk és utána a húsra öntjük. Amennyiben a páclé nem lepi el a húst, azt naponta forgatni, vagy locsolni kell 14-20 napig, a hús nagyságától függően. A pácolás befejeztével a húst lemossuk, leszárítjuk és azután füstöljük.
Összetevők: étkezési só, őrölt koriander, őrölt majoranna, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió, őrölt fűszerkömény, őrölt babérlevél, fűszer aroma, tartósítószer (E250).
Átlagos tápérték tartalom 100 g termékben | |
energia | 178 kJ/43 kcal |
zsír amelyből telített zsírsav |
1,7 g 0,39 g |
szénhidrát amelyből cukrok |
4 g 0,4 g |
fehérje | 1 g |
só | 92 g |
A sonka elkészítése során fontos odafigyelni a pácolásnál használt fűszerekre, ebben fog segítséget nyújtani a sonkapác fűszerkeverék. Az általunk gyártott sonkapác fűszerkeverék a megfelelő arányban tartalmazza azokat a fűszereket, amelyeknek köszönhetően a sonkapác fűszerkeverék kiváló ízt fog adni a sonkádnak. A sonkapác fűszerkeverék összetevői sok éves szakmai tapasztalat és kísérletezés során kerültek kiválasztásra. A hagyományos - disznóvágáskor megszokott fűszerek mellett, mint például a fűszerkömény, őrölt fehérbors, őrölt majoranna - mellett őrölt babér és őrölt koriander is megtalálható a sonkapác fűszerkeverékünkben. A sonkapác fűszerkeverék kihagyhatatlan eleme az igazán ízletes sonka elkészítésénél! A megfelelően átgondolt kiszerelésének köszönhetően pontosan ki tudjuk számolni, hogy mennyi sonkapác fűszerkeverékre lesz szükségünk a sonkánk elkészítéséhez, így a sonkapác fűszerkeverékből nem fogunk felesleges mennyiségeket felhasználni. Sonkapác fűszerkeverékünk mellett tekintsd meg további termékeinket és rendelj könnyedén webáruházunkból