Leírás
Már régen hiányolták a böllérek, hogy nem kapnak tiszta húsipari nitrites pác sót.
Ezért hoztuk forgalomba az 1 kg-os kiszerelésű Böllér Sonkapác sót. A nitrites pác sót a húsipar a húsok és húskészítmények pirosas színének megőrzése miatt használja.
Összetevők: étkezési só, csomósodást gátló anyag (E535), nátrium-nitrit (E250)
FONTOS! Ez egy ipari felhasználásra szánt termék. Önmagában nem alkalmas a húsok pácolására! Felhasználása kizárólag hagyományos konyhasóval keverten, a csomagolóanyagon található utasítás szerint történhet. Gyermekektől elzártan tartandó! Felhasználása: Az 1000 g sonkapác sót és 1000 g étkezési sót összekeverjük és a keverék felével a pácolni kívánt kb. 10-12 kg kicsontozott és előformázott bőrös vagy bőr nélküli sertéshús darabokat bedörzsöljük, majd 8-10 C hőmérsékleten állni hagyjuk. A só keverék másik felét 3 nap után 10 liter ivóvízben teljesen feloldjuk és a húsra öntjük, majd ismét állni hagyjuk a húsdarabok nagyságától függően, 6-12 napig. Amennyiben a páclé nem lepi el a húst, azt naponta forgatni vagy locsolni kell. A pácolás befejeztével a húst lemossuk, lecsöpögtetjük, majd füstöljük.