Leírás
70 g fűszerkeverék 3 kg disznósajt elkészítéséhez elegendő.
Felhasználási javaslat: A disznósajt elkészítéséhez szükséges alapanyagokat (2,3 kg csont nélküli bőrös sertés fejhús, 0,5 kg sertés bőrke, 0,5 kg sertés szív, 0,4 kg sertés nyelv), sós vízben meg kell főzni, majd csíkokra vagy kockákra fel kell aprítani. Ezután hozzáadjuk a fűszerkeveréket, ízlés szerint kb. 6-7 dkg konyhasót, abalevet, majd összekeverjük. A töltés történhet sertésgyomorba vagy nagy átmérőjű disznósajt bélbe, aminek a végeit jól le kell kötni zsineggel. Töltés után 1,5 órán át vízben, lassú tűzön főzzük. Amikor a disznósajt kissé lehűlt megszurkáljuk, hogy a zsírt kiengedje, majd lepréseljük. Kellemesebb az íze, ha a teljes kihűlés után 2-3 napig hideg füstön füstöljük, de füstölés nélkül is fogyasztható. A javaslatban szereplő nyers alapanyag összetétel ízlé szerint változtatható.
A termék szavatossági ideje 2023. 07. 11-én lejár.