Leírás
A tasak tartalmához keverjünk hozzá 2-3 evőkanál étolajat, és ebbe forgassuk bele a húst. Hagyjuk legalább fél órát pácolódni, majd süssük meg sütőben, serpenyőben vagy grillen. Sütés után ízlés szerint sózzuk meg. Finomabb lesz a hús, ha 12-24 órán át hűtőszekrényben pácoljuk. A tasak tartalma kb. 1 kg húshoz elegendő. Ajánlott egyéb húsételek, raguk és mártások ízesítéséhez is.
Átlagos tápérték tartalom 100 g termékben:
Energia: 1294 kJ / 313 kcal
Zsír: 25,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 2,67 g
Szénhidrát: 15 g
- amelyből cukrok: 4,6 g
Fehérje: 3 g
Só: 8,5 g
Összetevők: ivóvíz, növényi olaj (napraforgó), fokhagymapor, étkezési só, feketebors roppantott, dextróz, fűszerpaprika granulátum, fűszerek, kukoricakeményítő, antioxidáns (citromsav), stabilizátor (xantán-gumi), tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát).
A termék olyan üzemben készül, ahol előfordul glutén tartalmú gabonaféle, szója, mustár és porított tejtermék.