Leírás
Fehér vagy színtelen, szagtalan kristályos vagy szemcsés por.
Adalék azonosító: E450
oldhatóság 20 ºC-on 5.8g / 100g víz
pH-ja 9,8-10,8 között
Melegítve 94 ºC-on elveszíti kristályvizét
térfogatsúly: 600 - 800 g/l
higroszkópos anyag
A termék allergénmentes.
Állomány módosító, vízkötést javító és véralvadást gátló ,növeli a fehérjék hőstabilitását, különösen az alacsony denaturációs pontú fehérjék esetében Javítja a vízmegtartó képességet, gátolja a zsírkiválást javítja a mikrobiológiai állapotot. Az élelmiszeriparban / hús, baromfi konzervipar / pufferanyagként, valamint emulgeálószerként /rostos gyümölcslevek, tejipar, sajt gyártás/ alkalmazzák, a fémeket megköti, így a fémek által okozott élelmiszer-elszíneződést gátolja.
Felhasználási terület:
főtt, füstölt áruk, vörösáruk, főtt sonka, mélyhűtött termékek, vákuumcsomagolt termékek
tejipar:sajt gyártás.
Használati utasítás: Húsfeldolgozásnál a konyhasó beadagolása előtt a húshoz vízkötés javítása céljából adagolandó alacsony hőmérséklet tartás mellett.
Javasolt adagolás 0,3%