Leírás
A téliszalámi csodálatos íze, amely annyi generációt ejtett már rabul, ma is titok övezi az eredeti receptet. De ha szeretné elkápráztatni családját, barátait egy remek szalámival, akkor Ön ezt a terméket feltétlenül próbálja ki, és a siker sem marad el.
A zsák tartalma 285 kg téli jellegű szalámi elkészítéséhez elegendő.
Felhasználási javaslat: 7 kg száraz sertéshúst (ennek lehet egy része marhahús) és 3 kg hasa alja szalonnát apró kockákra vágunk. Az így kapott alapanyagban elkeverünk 350g fűszerkeveréket, mely konyhasót is tartalmaz. Lehetőség szerint egy napig állni hagyjuk 0 ºC-on. Másnap kislyukú (kb. 2 mm Ø) darálón ledaráljuk, átkeverjük és 40-50 mm átmérőjű szalámi bélbe töltjük, tetszés szerinti hosszra. Ügyelni kell arra, hogy a betöltött rúd ne legyen levegős. Ha nem megfelelően feszes a szalámi, középen kössük át. 24 órán át szikkasztjuk, majd füstöljük és szárítjuk.
Összetevők: étkezési só, szőlőcukor, fokhagyma granulátum, őrölt fehérbors, édesnemes fűszerpaprika, őrölt fűszerkömény, őrölt szegfűbors, antioxidáns (E301), tartósítószer (E250).
Átlagos tápérték tartalom 100 g termékben | |
energia | 206 kJ/49 kcal |
zsír amelyből telített zsírsav |
0,51 g 0,10 g |
szénhidrát amelyből cukrok |
8,7 g 4,5 g |
fehérje | 1,3 g |
só | 91 g |