Leírás
Hagyományos ízek disznóvágáshoz – otthon is biztos siker
A disznóvágás egyik legfinomabb terméke a hurka. A tasak tartalma 3 kg májas hurka elkészítéséhez elegendő.
A végeredmény: szaftos, ízes, házias májas hurka, amit büszkén kínálhatunk családnak és vendégeknek egyaránt.
Felhasználási javaslat:
Összetevők:
- 0,9 kg csont nélküli bőrös sertés fejhús
- 0,3 kg toka- vagy hasa szalonna
- 0,4 kg sertés tüdő
- 0,3 kg nyers rizs
- 3 db kockára vágott, abalével vagy vízzel leöntött zsemle
- 0,5 kg nyers sertés máj
A májas hurka elkészítéséhez szükséges nyers alapanyagokat vízben meg kell főzni, majd le kell darálni.
A nyers rizst abalében vagy vízben megpároljuk, adunk hozzá 3 db kockára vágott, abalével vagy vízzel leöntött zsemlét.
A nyers sertés májat kislyukú darálón ledaráljuk, majd főzés nélkül a májas hurka fűszerkeverékkel együtt, amely konyhasót is tartalmaz, a többi alapanyaghoz keverjük. A töltés történhet sertés vékony-, sertés vastag- vagy marha vékonybélbe, ízlés szerinti hosszúságra pározva vagy kötözve.
A betöltött nyers májas hurkát 30-40 percig vízben, lassú tűzön főzzük, utána kihűtjük. A javaslatban szereplő nyers alapanyag összetétel ízlés szerint változtatható.
Összetevők:
étkezési só, dextróz, őrölt majoranna, vöröshagyma granulátum, őrölt fekete bors, kukoricakeményítő, ízfokozó (E621), fűszerpaprika őrlemény II.oszt. csípős , őrölt szegfűbors, csomósodást gátló anyag (E551).
Átlagos tápérték tartalom 100 g termékben:
Energia: 673 kJ/159 kcal
Zsír: 0,9 g
- amelyből telített zsírsav: 0,16 g
Szénhidrát: 29 g
- amelyből cukrok: 15,8 g
Fehérje: 4 g
Só: 64 g
Nátrium-klorid tartalom: max: 67,5%
A képek illusztrációk, a csomagolás változhat.
A termék glutént, szóját, mustárt, tejterméket, tojást, szezámmagot felhasználó gyártóüzemben készült.