Leírás
A tasak tartalma 3 kg házi kenőmájas elkészítéséhez elegendő.
Felhasználási javaslat: A házi kenőmájas elkészítéséhez szükséges 1,5 kg bőr nélküli hasa- vagy tokaszalonnát, 0,8 kg dagadót sós vízben meg kell főzni, majd kockára fel kell aprítani. 1,2 kg nyers sertés májat vékony szeretekre vágunk és 2-3 percig vízben átfőzzük. Az alapanyagokat összekeverjük a házi kenőmájas fűszerkeverékkel, ami konyhasót is tartalmaz, majd az egészet kislyukú darálón többször ledaráljuk. A töltés történhet sertés vékony-, sertés vastag- vagy marha vékonybélbe, ízlés szerinti hosszúságra pározva vagy kötözve. A betöltött nyers házi kenőmájast 30-40 percig vízben, lassú tűzön főzzük, utána hideg vízbe kihűtjük. Kellemesebb az íze, ha hideg füstön megfüstöljük, de füstölés nélkül is fogyasztható. A javaslatban szereplő nyers összetétel ízlés szerint változtatható.
Összetevők: étkezési só, őrölt feketebors, vöröshagyma granulátum, őrölt majoranna, kukoricakeményítő, ízfokozó (E621), stabilizátor (E450) aroma, csomósodásgátló anyag (E551)
Átlagos tápérték tartalom 100 g termékben | |
energia | 781 kJ/184 kcal |
zsír amelyből telített zsírsav |
0,4 g 0,07 g |
szénhidrát amelyből cukrok |
38 g 26,2 g |
fehérje | 3 g |
só | 56,8 g |
A termék glutént, szóját, mustárt, tejterméket, tojást, szezámmagot felhasználó gyártóüzemben készült.