Leírás
A Házi kenőmájas fűszerkeverék 80 g tökéletes választás mindazoknak, akik hagyományos, házias ízvilágú májas krémeket, kenőmájasokat szeretnének készíteni otthon. A gondosan válogatott fűszerek – mint a majoranna, bors, hagyma, fokhagyma és egyéb ízesítők – harmonikusan egészítik ki a máj karakteres ízét.
Legyen szó disznóvágásról, házi készítésű reggeliről vagy hidegtálról, ez a fűszerkeverék garantálja az ízletes és jól kenhető májas állagot.
Felhasználási javaslat:
- A házi kenőmájas elkészítéséhez szükséges 1,5 kg bőr nélküli hasa- vagy tokaszalonnát, 0,8 kg dagadót sós vízben meg kell főzni, majd kockára fel kell aprítani.
- 1,2 kg nyers sertés májat vékony szeretekre vágunk és 2-3 percig vízben átfőzzük.
- Az alapanyagokat összekeverjük a házi kenőmájas fűszerkeverékkel, ami konyhasót is tartalmaz, majd az egészet kislyukú darálón többször ledaráljuk.
- A töltés történhet sertés vékony-, sertés vastag- vagy marha vékonybélbe, ízlés szerinti hosszúságra pározva vagy kötözve.
- A betöltött nyers házi kenőmájast 30-40 percig vízben, lassú tűzön főzzük, utána hideg vízbe kihűtjük.
- Kellemesebb az íze, ha hideg füstön megfüstöljük, de füstölés nélkül is fogyasztható.
- A javaslatban szereplő nyers összetétel ízlés szerint változtatható.
- A tasak tartalma 3 kg házi kenőmájas elkészítéséhez elegendő.
Összetevők:
étkezési só, őrölt feketebors, vöröshagyma granulátum, őrölt majoranna, kukoricakeményítő, ízfokozó (E621), stabilizátor (E450) aroma, csomósodásgátló anyag (E551)
Próbáld ki további disznótoros termékeinket!
Átlagos tápérték tartalom 100 g termékben:
Energia: 781 kJ/184 kcal
Zsír: 0,4 g
- amelyből telített zsírsav: 0,07 g
Szénhidrát: 38 g
- amelyből cukrok: 26,2 g
Fehérje: 3 g
Só: 56,8 g
A képek illusztrációk, a csomagolás változhat.