Leírás
A tasak tartalma 3 kg véres hurka elkészítéséhez elegendő.
Javasolt adagolás: 26,7 g/kg
Felhasználási javaslat: A véres hurka elkészítéséhez szükséges alapanyagokat (1,10 kg csont nélküli bőrös sertés fejhús, 0,30 kg toka- vagy hasa szalonna, 0, 40 kg sertéstüdő), vízben meg kell főzni, majd le kell darálni. 0,3 kg nyers rizst abalében vagy vízben megpárolunk, adunk hozzá 3 db kockára vágott, abalével vagy vízzel leöntött zsemlét és ízlés szerint sertés vért (kb. 3 dl). Hozzáadjuk a fűszerkeveréket, amely konyhasót is tartalmaz, majd összekeverjük. A töltés történhet sertés vékony-, sertés vastag- vagy marha vékonybélbe, ízlés szerinti hosszúságra pározva vagy kötözve. A betöltött nyers véres hurkát 30-40 percig vízben, lassú tűzön főzzük, utána kihűtjük. A javaslatban szereplő nyers alapanyag összetétele ízlés szerint változtatható.
Összetevők: étkezési só, dextróz, fekete bors őrölt, fűszerpaprika őrlemény II.o. csípős, vöröshagyma granulátum, majoranna őrölt, kukoricakeményítő, ízfokozó (E621), szegfűbors őrölt, csomósodásgátló (E551)
Átlagos tápérték tartalom 100 g termékben | |
energia | 594 kJ/140 kcal |
zsír amelyből telített zsírsav |
1,1 g 0,21 g |
szénhidrát amelyből cukrok |
25 g 11,8 g |
fehérje | 4 g |
só | 69,2 g |
Nátrium-klorid tartalom: max: 67,5%
A termék glutént, szóját, mustárt, tejterméket, tojást, szezámmagot felhasználó gyártóüzemben készült.