Leírás
A disznóvágás egyik legfinomabb terméke a hurka. A tasak tartalma 3 kg májas hurka elkészítéséhez elegendő.
Felhasználási javaslat: A májas hurka elkészítéséhez szükséges nyers alapanyagokat (0,9 kg csont nélküli bőrös sertés fejhús, 0,3 kg toka- vagy hasa szalonna, 0,4 kg sertés tüdő), vízben meg kell főzni, majd le kell darálni. 0,3 kg nyers rizst abalében vagy vízben megpárolunk, adunk hozzá 3 db kockára vágott, abalével vagy vízzel leöntött zsemlét. 0,5 kg nyers sertés májat kislyukú darálón ledarálunk, majd főzés nélkül a májas hurka fűszerkeverékkel együtt, amely konyhasót is tartalmaz, a többi alapanyaghoz keverjük. A töltés történhet sertés vékony-, sertés vastag- vagy marha vékonybélbe, ízlés szerinti hosszúságra pározva vagy kötözve. A betöltött nyers májas hurkát 30-40 percig vízben, lassú tűzön főzzük, utána kihűtjük. A javaslatban szereplő nyers alapanyag összetétel ízlés szerint változtatható.
Összetevők: étkezési só, dextróz, őrölt majoranna, vöröshagyma granulátum, őrölt fekete bors, kukoricakeményítő, ízfokozó (E621), fűszerpaprika őrlemény II.oszt. csípős , őrölt szegfűbors, csomósodást gátló anyag (E551).
Átlagos tápérték tartalom 100 g termékben | |
energia | 673 kJ/159 kcal |
zsír amelyből telített zsírsav |
0,9 g 0,16 g |
szénhidrát amelyből cukrok |
29 g 15,8 g |
fehérje | 4 g |
só | 64 g |
Nátrium-klorid tartalom: max: 67,5%
A termék glutént, szóját, mustárt, tejterméket, tojást, szezámmagot felhasználó gyártóüzemben készült.