Leírás
A tasak tartalma 3 kg disznósajt elkészítéséhez elegendő.
Felhasználási javaslat: A disznósajt elkészítéséhez szükséges alapanyagokat (2,3 kg csont nélküli bőrös sertés fejhús, 0,5 kg sertés bőrke, 0,5 kg sertés szív, 0,4 kg sertés nyelv), sós vízben meg kell főzni, majd csíkokra vagy kockára fel kell aprítani. Ezután hozzáadjuk a fűszerkeveréket, ízlés szerint 5-6 dkg konyhasót, abalevet, majd összekeverjük. A töltés történhet sertésgyomorba vagy nagy átmérőjű disznósajt bélbe, aminek a végeit jól le kell kötni zsineggel. Töltés után 1,5 órán át, lassú tűzön főzzük. Amikor a disznósajt kissé lehűlt, megszurkáljuk, hogy a zsírt kiengedje, majd lepréseljük. Kellemesebb az íze, ha a teljes kihűlés után 2-3 napig hideg füstön füstöljük, de füstölés nélkül is fogyasztható. A javaslatban szereplő nyers alapanyag összetétel ízlés szerint változtatható.
Javasolt adagolás: 20 g/kg
Összetevők: étkezési só, fűszerpaprika őrlemény II.o. csípős, fokhagyma granulátum, őrölt feketebors, dextróz, morzsolt majoranna, őrölt babérlevél, ízfokozó (E621), kukoricakeményítő, csomósodásgátló (E551)
Átlagos tápérték tartalom 100 g termékben | |
energia | 983 kJ/234 kcal |
zsír amelyből telített zsírsav |
3,4 g 0,67 g |
szénhidrát amelyből cukrok |
35 g 7,3 g |
fehérje | 8 g |
só | 45,9 g |
Nátrium-klorid tartalom: max: 45,5%
A termék glutént, szóját, mustárt, tejterméket, tojást, szezámmagot felhasználó gyártóüzemben készült.