A weboldal viselkedésalapú reklám cookie-kat használ, az adatkezelésre az Adatkezelési tájékoztatóban leírtaknak megfelelően kerül sor. A MINDET ELFOGADOM gomb megnyomásával a szükséges és a marketing cookiekat is elfogadja. A Beállítások módosításával módosíthatja a cookie beállításokat. A beállításokat a későbbiekben is bármikor módosíthatja a bal alsó sarokban található fogaskerékre kattintva.
 

 

99.000 Ft
Menny.:db

Aszkorbinsav 25 kg

Egységár: 3.960,00 Ft/kg
Cikkszám: 091001
Szállítási díj: Ingyenes
99.000 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

Aszkorbinsav: Fehér szemcsés por, vagy kristály, savas ízű, szagtalan.

Ajánlott tárolási feltétel: Zárt csomagolásban száraz hűvös napfénytől védett helyen.

C6H8O6, gyenge sav vízben jól oldódik kelátképző magas hőmérsékleten bomlik. Oldatban pH: 4 felett igen gyorsan bomlik levegőn. Adalék azonosító: E300.

Általánosan használt oxidáció gátló hatású anyag védi a terméket aroma, íz szín változásoktól, feldolgozás során gátolja a gyümölcsök barnulását. 
Húsipari felhasználásakor redukáló közeget hoz lére; elősegíti a húsban lévő metmioglobinnak NO-mioglobinná való átalakulását. Lelassítja a húsban található nitrátok nitrit-oxiddá való átalakulását, ezáltal a hús színe tovább marad élénk, rózsaszínes.
Borászati felhasználásával megőrizhető a szőlő és bor illat és zamatanyaga, az oxidáció gátlásával. Az így kezelt borok sokkal tovább megőrzik friss üde jellegüket.
Sütőipari termék térfogatát növelő adalékanyag a gáztartó képesség növelésének érdekében tésztatulajdonság javítására adagolják a sikértulajdonságot hatékonyan javítja redukálószer, de a lisztekben illetve a tésztákban mindig jelenlevő glutation jelenlétében a végeredményt tekintve együttesen oxidáló hatást fejtenek ki. Az aszkorbinsav a sütés folyamán elbomlik, ezért az összetevők között nem szabad C-vitaminként megjelölni.

Felhasználási területgyümölcslevek főtt sertéshús készítmények, húskonzervek gyümölcskonzerv, lekvár, sör, bor, sütőipar, tejipar .

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére