Leírás
Aszkorbinsav: Fehér szemcsés por, vagy kristály, savas ízű, szagtalan.
Ajánlott tárolási feltétel: Zárt csomagolásban száraz hűvös napfénytől védett helyen.
C6H8O6, gyenge sav vízben jól oldódik kelátképző magas hőmérsékleten bomlik. Oldatban pH: 4 felett igen gyorsan bomlik levegőn. Adalék azonosító: E300.
Általánosan használt oxidáció gátló hatású anyag védi a terméket aroma, íz szín változásoktól, feldolgozás során gátolja a gyümölcsök barnulását.
Húsipari felhasználásakor redukáló közeget hoz lére; elősegíti a húsban lévő metmioglobinnak NO-mioglobinná való átalakulását. Lelassítja a húsban található nitrátok nitrit-oxiddá való átalakulását, ezáltal a hús színe tovább marad élénk, rózsaszínes.
Borászati felhasználásával megőrizhető a szőlő és bor illat és zamatanyaga, az oxidáció gátlásával. Az így kezelt borok sokkal tovább megőrzik friss üde jellegüket.
Sütőipari termék térfogatát növelő adalékanyag a gáztartó képesség növelésének érdekében tésztatulajdonság javítására adagolják a sikértulajdonságot hatékonyan javítja redukálószer, de a lisztekben illetve a tésztákban mindig jelenlevő glutation jelenlétében a végeredményt tekintve együttesen oxidáló hatást fejtenek ki. Az aszkorbinsav a sütés folyamán elbomlik, ezért az összetevők között nem szabad C-vitaminként megjelölni.
Felhasználási területgyümölcslevek főtt sertéshús készítmények, húskonzervek gyümölcskonzerv, lekvár, sör, bor, sütőipar, tejipar .
Rendelhető maximális mennyiség 2 csomag, ennél magasabb rendelési mennyiségnél kérje egyedi ajánlatunkat.