Húsipari termékek

Húsipari termékek

Főbb termékcsoportok:

1. NATÚR FŰSZEREK

  • Csomagolt és zsákos (lédig) kiszerelésben kerülnek értékesítésre.
  • Alapfűszerek (pl. feketebors, fahéj, koriander)
  • Zöldfűszerek (pl. majoranna, bazsalikom, petrezselyem)
  • Paprikák (import és magyar paprikák pl: csemege,édesnemes,különleges és rózsa csípős minőségben)
  • Hagymák (pl. fokhagyma, vöröshagyma, metélőhagyma)


2. FŰSZERKEVERÉKEK

  • KOMBI FŰSZERKEVERÉKEK (antioxidáns, emulgeálószer, fűszerek, növényi kivonatok, aroma, színezék)
  • KOMPLEX KEVERÉKEK (kombi keverék kiegészítve rosttal, fehérjével, szénhidráttal)

Termékeink kiválóan alkalmasak az alábbi termékek gyártásához:

- Szárazáruk

- Vörösáruk (párizsi, virsli)

- Mozaikos húskészítmények, felvágottak

- Füstölt-főtt kolbászok

- Nyers, sütnivaló kolbászok, hurkák

- Disznósajtok

- Májasok

 

  • PÁCOK
     - PÁC FŰSZERKEVERÉKEK, FŰSZERSÓK
     - INJEKTÁLHATÓ ÉS TUMBLERES PÁCOK

    Pácokat ajánljuk:

                - Füstölt nyers és félfőtt termékek

                - Füstölt főtt termékek:
                       - hozzáadott fehérje nélkül (max 40-50% páclé bevitel)
                       - hozzáadott fehérjével (magasabb páclébevitelhez is)

                - Formában vagy bélben főtt, pácolt húskészítmények:
                       - vízgőz áteresztő bélben
                       - műbélben (sonkák, löncsök)

  • MARINÁDOK
        - Marinád fűszerkeverék – vízzel és olajjal elkeverve folyékony marinádként használható
       - Folyékony marinád – a fűszerek íz anyagai olajos-vizes emulzióban vannak feloldva, így a húsokra kenve gyorsabban kapunk intenzívebb ízeket, mint a hagyományos por alakú fűszerkeverékekkel.
    Felhasználásuk egyszerű.

Minden egyes húsipari készítményhez speciális keveréket ajánlunk. Csomagolásuk egyedi megrendelés alapján történik. Meglévő termékeinkhez technológiai szaktanácsadást adunk, új termékek kifejlesztését is vállaljuk.

 

3. ADALÉKANYAGOK

Fűszerek és adalékanyagok nélkül töltelékárut nem lehet készíteni, és pedig nem az ízlés miatt, hanem a tartósság miatt sem. Az adagolással vagy annak elhagyásával, növelésével vagy minimalizálásával a töltelékáru ízét szabályozhatjuk, vagy módosíthatjuk. Nagy részét húsipari keverékek gyártásához használjuk, kisebb részét értékesítjük.
  • Színezékek (pl. carmin, riboflavin, karamell)
  • Tartósítószerek (pl. nátrium-benzoát E 211, kálium-nitrát E 252)
  • Savanyúságot szabályozó anyagok (pl. borkősav E 334, citromsav E 330; GDL E575
  • Antioxidánsok (pl. aszkorbinsav E 300, nátrium-izoaszkorbát E 316)
  • Foszfátok (pl. tetra-na-pirofoszfát E 450iii, kálium-tripolifoszfát, nátrium-tripolifoszfát)
  • Cukorfélék (pl. dextróz, kristálycukor)
  • Sófélék (pl. nitrites pácsó, jódozott vákumsó)
  • Aromák (pl. gomba aroma, hal aroma, hús aroma)
  • Fűszerkivonatok-oleorezinek (pl. paprika, feketebors, capsicum oleorezin)
  • Ízfokozók, ízmódosítók (pl. nátrium-glutamát)
  • Keményítők (pl. kukoricakeményítő, burgonyakeményítő)
  • Fehérje készítmények (pl. állati fehérjék, szója fehérjék)
  • Egyéb adalékanyagok (pl. szilícium-dioxid)