Mit keres az ipari kés a konyhában?

Mit keres az ipari kés a konyhában?

Nincs annál bosszantóbb mint, amikor egy életlen rossz késsel az ember megpróbál vágni, csontozni, szeletelni, de sehogy nem akar összejönni. A Vadász egyik leghasznosabb eszköze a vadászkése, amely semmiképpen nem hiányozhat az eszköztárából. A megfelelő vadászkés kiválasztásához megannyi szempontot kell figyelembe venni. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a leghasznosabb tippeket, melyeket tapasztalt vadászok osztottak meg velünk a jó vadászkés kiválasztásának titkairól.

Ilyenkor elkezdődik az nyers étel trancsírozása és a vele járó idegeskedés, hiszen rossz eszközökkel nem lehet sem haladni, sem szépen dolgozni!

Tény, hogy egy profi kés nem ugyanaz az árkategória, mint amit bármilyen boltban megvásárolhatunk, de az is tény, hogy megkönnyíti a legnehezebb szeletelési munkát is a konyhában, ezért sem érdemes spórolni a késeken. Öröm egy jó késsel dolgozni, ezt saját tapasztalatból mondjuk! Ráadásul a jó minőségének köszönhetően, akár évtizedekre hűséges „társunk” lesz, hiszen egy minőségi penge nem csorbul ki egykönnyen.

Minden egyes munkafázishoz lehet külön késünk, mint a profi chefek-nek, vagy választhatunk egy-egy jó kést a konyhánkba, hogy hű szolgálatot tegyen minden munkaterületen.
A német gyártmányú Dick és Eicker kések között minden konyhai munkához találunk profi eszközt, azért tartjuk ezeket a márkákat a webshop-ban, mert jó az éltartó tulajdonságuk, biztonságos a markolatuk és kedvező áron lehet megvásárolni.

Minden részmunkához más késtípus illik, első ránézésre nehéz közöttük eligazodni. Ezért is szedtük össze, hogy milyen profi késekkel lehet találkozni és melyik mire is való.

Miben különböznek egymástól a profi kések?

Első ránézésre a laikus számára is feltűnő különbségek fedezhetők fel kés és kés között. Ilyenek a kés pengéjének alakja, íve, hosszúsága a nyél kialakítása. Fontos tulajdonságuk a penge hajlékonysága, az él tartóssága, markolatának ergonomikus és biztonságos kialakítása.

Általánosságban használhatók a szeletelő kések.

Húsok, felvágottak, kenyér, zöldségek szeletelését is gyönyörűen elvégzi egy profi szeletelő kés. Pengéje vastagabb, ennek köszönhetően egységesebb szeleteket tudunk vele vágni. Jó választás minden háztartásba, ha minőségi késekkel szeretnénk dolgozni.

Csontozó késekből sokfélére lehet szüksége egy háziasszonynak még többre egy hentesnek!

A csontozó kés arról ismerszik meg, hogy keskeny, hegyes pengéjük van. Ezekkel bárki könnyedén eltávolíthatja a húsok bőrét, az inakat és kicsontozhatja a a különböző húsféléket. A penge hossza márkától függően 13-18 cm közötti.

Kés szett, hogy minden meglegyen egy helyen.

Egy alap csomag beszerzése jó kiinduló pont lehet, hiszen az előre összeállított szettekben minden olyan kés megtalálható, amire kezdetben szükségünk lehet. Ez aztán bővíthető tetszés szerint további speciális késekkel.

Kés élező vagy fenőacél, hogy késeink sokáig élesek maradjanak.

A jó minőségű késeknek is időnként szüksége van a gondoskodásra, főleg a sokat használt kedvenc darabjaink idővel veszítenek élességükből. Ilyenkor kell megélezni késeinket, amihez választhatjuk a fenőacélt vagy az úgynevezett csettegőt. A késélező csettegőket eredetileg profik számára fejlesztették mivel szinte azonnal, pár mozdulat után visszaadja a késnek az elveszett élét. A jó fenőacél is visszaadja a kés élét, ebből is számtalan típus létezik, minden késtípushoz más és más.

A legjobb minőségű német Eicker és Dick márkájú kések között mindenki megtalálja a számára ideálisat, nézz szét te is oldalunkon!