Blog

Eljött az ünnepi lakomák időszaka. Ön mivel készül? Nézzük melyek azok a disznótoros ételek, amelyek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról!

Ahogy közeledünk a disznóvágás szezonhoz, úgy fokozódik az izgalom, és a nagy sürgés-forgás. Legújabb cikkünkben is a disznóvágás körüli munkákban nyújtunk segítséget, mégpedig egy fűszer kisokossal, már kipróbált, és jól bevált receptekkel!

Hazánkban a sertéstenyésztés elsősorban nagyüzemi keretek között zajlik, míg a házi sertés őse a vaddisznó, egész életét a szabadban tölti, így húsa egészen más tulajdonságokkal rendelkezik. Nézzük meg, melyiknek milyen előnye van.

Közeleg András napja, a disznóvágás szezonjának hagyományos kezdete. Ez az időszak nemcsak a Magyar gasztrokultúra része, de egy közösségi élmény is.

A húsfeldolgozáshoz nemcsak a hús, de a megfelelő eszközök is nélkülözhetetlenek! A nem megfelelő szerszámok nélkül a munka nemhogy lassabban halad, de van, hogy egyáltalán kivitelezhetetlen, vagy éppen a hús fogyasztáskor okozhat problémát egy szilánkosra fűrészelt csont. Ha szeretnénk vevőinknek gyors és megbízható húst átadni, vagy csak otthonunkban szeretnénk megkönnyíteni a hús feldolgozásának folyamatát, akár a disznóvágás vagy akár a konyhai munkálatok során, akkor a következő kellékeket semmiképp ne nélkülözzük!