Telefonszám: +36-89/512-596 E-mail cím: webaruhaz@boller.hu 

Termékkereső

el120901

 images logok 2018 sorban

A Böllér Fűszer Kft. termék portfóliójában sajnos nincs törzskönyvezett gluténmentes élelmiszer.
Termékeink előállításához nem használunk glutén tartalmú gabonát, ennek megfelelően a jelenlegi jelölési rendelet szerint nem is tüntetünk fel csomagolásainkon allergén figyelmeztetést. A jelenlegi EU szabályzás szerint 20 mg/kg alatt kell lenni a glutén tartalomnak, hogy gluténmentesnek lehessen egy terméket jelölni. Mi nem végeztettünk ilyen irányú vizsgálatokat. Bár üzemünkben nem dolgozunk fel gluténtartalmú alapanyagot, sajnos ez egy annyira agresszív fehérje keverék, hogy a deklaráltan gluténmentes alapanyagok (pl. kukoricaliszt, stb) is szennyezett lehet vele.

Ezen keresztszennyezés miatt nagyon nehéz helyzetben vannak a törzskönyvezetten gluténmentes termékeket gyártó élelmiszerelőállítók. Szinte lehetetlen gluténszennyezéstől mentes alapanyagot beszerezni.

Cégünk profilja nem ilyen termékek gyártása, ezért sajnos nem is áll módunkban termékeink gluténmentesként való törzskönyveztetése.

Fentiek ellenére véleményünk szerint termékeink gluténmentesek, mert nem használunk glutén tartalmú gabonát, de sajnos erről nincsen objektív bizonyítékunk (vizsgálati eredmény).

Egyébb allergénekkel kapcsolatban nyilatkozzuk, hogy termékeink jelölése a 2003/89/EK irányelv és módosításai, ill. a 19/2004 (II.26.) FVM-ESzCsM-GKM együttes rendelet és módosításai alapján készül, minden a receptben felhasznált allergén anyag feltüntetésre kerül.

A gyártási folyamatban ügyelünk a keresztszennyeződések kiküszöbölésére. Üzemünkben előforduló allergének: szója, zeller, mustár, hal (aromában), SO2.