A weboldal viselkedésalapú reklám cookie-kat használ, az adatkezelésre az Adatkezelési tájékoztatóban leírtaknak megfelelően kerül sor. A MINDET ELFOGADOM gomb megnyomásával a szükséges és a marketing cookiekat is elfogadja. A Beállítások módosításával módosíthatja a cookie beállításokat. A beállításokat a későbbiekben is bármikor módosíthatja a bal alsó sarokban található fogaskerékre kattintva.
 

 

270 Ft
Menny.:db

Házi kenőmájas fűszerkeverék 80 g

Egységár: 3.375,00 Ft/kg
Cikkszám: 084213
Szállítási díj: 1.905 Ft
270 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás

A tasak tartalma 3 kg házi kenőmájas elkészítéséhez elegendő.

 

Felhasználási javaslat: A házi kenőmájas elkészítéséhez szükséges 1,5 kg bőr nélküli hasa- vagy tokaszalonnát, 0,8 kg dagadót sós vízben meg kell főzni, majd kockára fel kell aprítani. 1,2 kg nyers sertés májat vékony szeretekre vágunk és 2-3 percig vízben átfőzzük. Az alapanyagokat összekeverjük a házi kenőmájas fűszerkeverékkel, ami konyhasót is tartalmaz, majd az egészet kislyukú darálón többször ledaráljuk. A töltés történhet sertés vékony-, sertés vastag- vagy marha vékonybélbe, ízlés szerinti hosszúságra pározva vagy kötözve. A betöltött nyers házi kenőmájast 30-40 percig vízben, lassú tűzön főzzük, utána hideg vízbe kihűtjük. Kellemesebb az íze, ha hideg füstön megfüstöljük, de füstölés nélkül is fogyasztható. A javaslatban szereplő nyers összetétel ízlés szerint változtatható.

Összetevők: étkezési só, őrölt feketebors, vöröshagyma granulátum, őrölt majoranna, kukoricakeményítő, ízfokozó (E621), stabilizátor (E450) aroma, csomósodásgátló anyag (E551)

 
Átlagos tápérték tartalom 100 g termékben
energia  781 kJ/184 kcal
zsír

amelyből telített zsírsav
0,4 g

0,07 g
szénhidrát

amelyből cukrok
38 g

26,2 g
fehérje 3 g
56,8 g
 

A termék glutént, szóját, mustárt, tejterméket, tojást, szezámmagot felhasználó gyártóüzemben készült.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére