Cart empty
Show Cart

Telefonszám: +36-89/512-596 E-mail cím: webaruhaz@boller.hu 

Termékkereső

el120901

 images logok 2018 sorban

Eljött az ünnepi lakomák időszaka. Ön mivel készül? Nézzük melyek azok a disznótoros ételek, amelyek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról!

 

 Expressz kocsonya

Az ünnepek kiváló alkalmat adnak a kocsonyakészítésre. Nekünk pedig van egy nagyszerű tippünk az egyszerű, akár egy óra alatt elkészíthető kocsonyához. Kocsonya fűszerkeverékünk segítségével bőrke és bőrös hús nélkül főzhetünk kocsonyát nem csak sertéshúsból, hanem akár szárnyasból is. Készülhet aszpikos zöldség is belőle. Kedvencévé válhat azoknak, akik szeretik a kocsonyát, de nincs idejük arra, hogy a hagyományos módon elkészítsék.

 

 

Expressz kocsonya recept:

Egy Kocsonya fűszerkeverék tartalma 4 tányérhoz javasolt. Bőrös húsok használata nem feltétlenül szükséges, mert a fűszerkeverék tartalmaz kötőanyagot. Külön sózást nem igényel. 1,2 liter vízben főzzük fel a kb. 1 kg kocsonyahúst vagy csülköt. A keletkezett habot szedjük le. A tasak tartalmát 3 dl langyos vízben keverjük simára, majd a húsléhez öntjük. Az egészet forraljuk össze. Tányérokba rakva, dermedésig hűtjük. Hidegen tálaljuk.

 

Zöldségkocsonya recept:

1,2, liter vízben megfőzzük a kb. 0,5 kg vegyes zöldségkeveréket. A tasak tartalmát 3 dl langyos vízben simára keverjük, majd a zöldséges léhez öntjük. Tányérokba rakva, dermedésig hűtjük. Hidegen tálaljuk.

 

Karácsonyi és Újévi disznótoros ételek

Mi adja az Újévi lencsefőzelék ellenállhatatlanul füstös ízét, és mi a karácsonyi ünnepi asztal kihagyhatatlan töltött káposztájának a legfinomabb része? Természetesen a sonka. És mi kell a jó sonkához?

 

A jó sonka elkészítésének titka a páccal kezdődik! Az általános fűszereken kívül - mint a babérlevél, só, bors, majoranna - érdemes néhány különleges fűszerrel is megspékelni az egyedi hatásért. Ilyen lehet a koriander és a szerecsendió. A biztos sikerhez használja Sonkapác fűszerkeverékünket!

 

 

Sonka recept:

A pácfűszer felét 1 kg konyhasóval jól összekeverjük, majd a fűszeres sót a húsra erősen rádörzsöljük. A pácfűszer másik felét 3 nap után 2 liter vízben feloldjuk és utána a húsra öntjük. Amennyiben a páclé nem lepi el a húst, azt naponta forgatni, vagy locsolni kell 14-20 napig, a hús nagyságától függően. A pácolás befejeztével a húst lemossuk, leszárítjuk és azután füstöljük.

 

Próbálja ki Ön is ünnepi receptjeinket, webshopunkban minden szükséges kiegészítőt megtalál!

 

Ezúton is kívánunk Önnek békés, boldog ünnepeket!

 

 

A honlapon található nevek, képek és leírások a Böllér cégcsoport tulajdonát képezik, ezeknek mindennemű másolása tilos! Bővebben...

Kapcsolat

Böllér-Ker Kft.
8500 Pápa
Külső Veszprémi út 40.

Tel.: +36-89/512-596
E-mail: webaruhaz@boller.hu