Leírás
Csípős házikolbász fűszerkeverék – 10 kg (só nélkül)
Pikáns, karakteres ízvilág a házi kolbász szerelmeseinek
Ez a 10 kg-os fűszerkeverék kiváló választás azok számára, akik szeretik az enyhén csípős, házias ízeket. A termék só nélkül kerül forgalmazásra, így a sózást mindenki egyedi igényei szerint végezheti. A zsák tartalma körülbelül 380 kg csípős házikolbász elkészítéséhez elegendő.
A fűszerkeverék gondosan összeállított összetevői – mint a fűszerpaprika, fokhagyma granulátum, őrölt kömény, csípős paprika kivonat és egyéb természetes fűszerek – egy harmonikus, ízgazdag, enyhén csípős kolbászt eredményeznek, amely tökéletes választás hagyományos vagy modern kolbásztöltéshez.
Összetevők:
fűszerpaprika őrlemény, őrölt fűszerkömény, dextróz, fokhagyma granulátum (6%), ízfokozó (mononátrium-glutamát), őrölt fekete bors, antioxidáns (aszkorbinsav), fűszerkivonatok, csípős paprika kivonat
Felhasználási javaslat 10 kg csípős házikolbász elkészítéséhez:
-
7 kg száraz sertéshúst és 3 kg hasaalja szalonnát nagylyukú darálón ledaráljuk
-
hozzáadunk 250 g konyhasót és 260 g fűszerkeveréket
-
jól összekeverjük
-
lehetőség szerint 1 napig állni hagyjuk, majd másnap sertés vékonybélbe töltjük, ügyelve arra, hogy levegős ne legyen
-
tetszés szerinti méretre pározva 24 órán át szikkasztjuk, majd füstöljük és szárítjuk
Kiszerelés: 10 kg
A képek illusztrációk, a csomagolás változhat.
Átlagos tápérték tartalom 100 g termékben:
Energia: 1774 kJ/423 kcal
Zsír: 10,9 g
- amelyből telített zsírsav: 1,89 g
Szénhidrát: 51 g
- amelyből cukrok: 28,1 g
Fehérje: 14 g
Só: 2 g