Böllér suli
András napját várja minden húsimádó!
Az 1960-as évek előtt Magyarországon a falusi háztartásokban nem volt hűtőszekrény, ezért a disznóvágások ideje akkor érkezett el, amikor beálltak a tartós fagyok. Ez nagyjából november végét jelentette. A magyar nép az efféle munkák kezdetét szívesen köti valamilyen jeles naphoz, így lett Szent András disznóölő.
Disznótoros fűszer kisokos
A disznóvágás hagyománya
3+1 kolbász TIPP a legfinomabb eredményért
A házi kolbász pofon egyszerű termék nem kell hozzá csak, hús, zsiradék, piros paprika, csípős piros paprika, fokhagyma, só, kömény, meg persze sertés- vagy marhabél, amibe beletöltjük. Hangzik a nagy igazság... Csak ennyi, gondolhatnánk? Egyébként tényleg nem bonyolult otthon, magunknak tölteni, de a tökéletes eredmény érdekében jobb ha a következő pár tippet megfogadjuk. Ezek segítségével ugyanis, jobb ízű- jól eltartható végterméket kapunk.
De vegyük is őket sorra.
Csípős időben készül a csípős kolbász
Eicker kések egy hentes szemével
Mit mond az Eicker késekről egy Németországot (is) megjárt hentes?
Sok éves szakmai tapasztaltunkra támaszkodva tudjuk, hogy az egyedi, sorszámozott nyomon követhető azonosítóval ellátott kések az igazi profiknak készültek. Kétféle markolattípus, ami minden igényt és ízlést kielégít. 6 különböző színű markolattal kapható. Az EICKER kések optimális edzése és élezése és a kézre álló markolat kialakítása által valóban lehetővé teszi a szinte fáradságmentes munkát. Egy konyhából sem hiányozhat egy jó Eicker!
Így készüljön az idei disznóvágás szezonra
Közeleg András napja, a disznóvágás szezonjának hagyományos kezdete. Ez az időszak nemcsak a magyar gasztrokultúra része, de egy közösségi élmény is. Ön is alig várja már, hogy belevethesse magát az ezzel járó előkészületekbe? Ráhangoló cikkünkben összeszedtük mire érdemes előre gondolni, hogy minden rendben menjen, amikor elkezdjük a munkát a disznótor napjának csípős, hideg hajnalán.