Termékkereső

el120901

Január:

  • Chilis-korianderes vörös lencse krémleves kolbász chipsszel

 boller naptar 297x420mm 2018 foto retus JANUAR mod

Hozzávalók:
10 dkg vörös lencse
1-1 közepes szál sárgarépa és petrezselyemgyökér (8-8 dkg)
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kiskanál só
2 Laci bácsi babérlevél
1 dl tejszín
1-1 kiskanál mustár
1-2 friss chili paprika vagy 1 nagyobb késhegynyi Böllér chili por
20 dkg füstölt kolbász
1-2 csepp almaecet
1 csokor friss koriander, ha nincs, 1 mokkáskanál koriander őrölt

1. A vörös lencsét 1-2 órára, hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. Ezután egy lábasba szórjuk, 1 liter vizet ráöntünk, hozzáadjuk a megtisztított vegyes zöldséget, a hagymát meg a fokhagymát. Megsózzuk, a babérlevéllel fűszerezzük és felforraljuk.
2. Ezután kis lángon kb. 30 perc alatt puhára főzzük, majd kissé hűlni hagyjuk. A levesből a babérlevelet kidobjuk és a többit a tejszínnel turmixoljuk, mustárral meg egy-két csepp almaecettel ízesítjük. A fölaprított chilivel és a korianderrel fűszerezzük. Kevergetve megforrósítjuk. Aki szereti, a krémlevest csipetnyi cukorral is ízesítheti.

A kolbászt vékony karikákra vágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben 140 fokon 15 percig sütjük. Tálaláskor a kolbász chips szeleteket a leves tetejére szórjuk.

 

Február:

  • Zöldséges rizottó pirított gombával

 

Hozzávalók:

A zöldség alapléhez:
1-1 sárgarépa és gyökér
1 kis darab zeller
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
5-6 szem Böllér Gasztro Prémium egész fekete bors
1 kiskanál Laci bácsi ételízesítő jódozott sóval

A rizottóhoz:
1 közepes vöröshagyma
6 dkg vaj vagy 4-5 evőkanál olívaolaj
1-2 gerezd fokhagyma
20 dkg rizottórizs
1,5 dl zamatos száraz fehérbor (esetleg vermut)

a vége felé:
5 dkg vaj vagy 3 evőkanál olívaolaj
1 csokor friss felaprított kakukkfű
5 dkg reszelt parmezán sajt (de lehet 5 evőkanál sűrű főzőtejszín is)
csipetnyi Böllér őrölt fekete bors
25 dkg mascarpone sajt
40 dkg gomba

1. Először megfőzzük az alaplevet. Ehhez a megtisztított zöldségeket és az ételízesítőt lábasba szórjuk, 1,5 liter vizet öntünk rá és kb. egy órán át főzzük, majd leszűrjük. A lényeg, mialatt a rizottó készül, végig tartsuk forrón.
2. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és a fölolvasztott vajon vagy a megforrósított olajon, kis lángon 5-6 perc alatt megfonnyasztjuk. Az apróra vágott fokhagymát hozzáadjuk, összekeverjük, majd belekerül a rizs is. 1-2 perc alatt a hagymás zsiradékban megforrósítjuk.
3. A bort ráöntjük, és addig főzzük, míg a rizs magába nem szívja.
4. Merőkanállal annyi forró alaplevet öntünk rá, amennyi éppen csak ellepi. Közepes lángon, falapáttal keverjük, míg besűrűsödik, minden leve elfő. Újra felöntjük, újra keverjük, míg csak tart az alapléből és a rizs is kész lesz.
5. Az olaszok a rizottót – akárcsak a tésztát – nem főzik túl. Inkább „harapósra” (al dente) hagyják. A vége felé a vajat jól belekeverjük, majd a frissen reszelt parmezán sajtot is hozzáadjuk. Kakukkfűvel fűszerezzük, megborsozzuk. A sajt sótartalma elég is lesz a rizshez, ezért nem teszünk bele külön sót! A gombát kisebb darabokra vágjuk, olívaolajon megpirítjuk, közben megsózzuk, megborsozzuk, majd a rizottóba keverjük. Végül a mascarpone sajtot is belekeverjük.
6. A legutolsó művelet, hogy a rizottónak frissen őrölt fekete borssal és apróra vágott zöldfűszerekkel megadjuk a végső zamatát. Lefedve 3 percre félretesszük, hogy a fűszerek íze, illata jól átjárja az egészet. Azonnal tálaljuk, mert csak frissen finom.


 

Március:

  • Fogasfilé roston magyaros pirított burgonyával

Április:

  • Rozmaringos báránysült

Május:

  • Mexikói csirkecsíkok zöldfűszeres palacsintában

Június:

  • Spanyol csirkecomb

Július:

  • Böllér grill tál (Hamburger, Csípős csirke szárny, Fokhagymás –mustáros tarja, Csevapcsicsa, fóliában sült burgonya fokhagymás tejföl, ajvar, friss saláta

Augusztus:

  • Marokkói sertés ragu

Szeptember:

  • Áfonyás őzragu erdei gombával, póréhagymás polentával

Október:

  • Csokoládés – körtés torta fahéjas körte lekvárral

November:

  • Ropogós libacomb sütőtökös lencsével

December:

  • Karácsonyi töltött csirke

 

 

A honlapon található nevek, képek és leírások a Böllér cégcsoport tulajdonát képezik, ezeknek mindennemű másolása tilos! Bővebben...

Kapcsolat

Böllér Kft.
8500 Pápa
Külső Veszprémi út 40.

Tel.: +36-89/512-596
E-mail: info@boller.hu